Piškotki

Piškotki

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Nastavitve piškotkov

Kaj je piškotek?

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo spletno stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Piškotki so lahko bodisi “trajni” ali “sejni”: spletni brskalnik shrani trajni piškotek in ta ostane veljaven dokler ne poteče nastavljena doba veljavnosti, če ga uporabnik pred tem ne izbriše; sejni piškotek pa ostane veljaven samo do konca posamezne uporabnikove seje, dokler uporabnik ne zapre brskalnika.

Nastavitve piškotkov

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina brskalnikov vam omogoča zavrnitev uporabe piškotkov in izbris piškotkov. Način, kako lahko to storite, je odvisen tako od vrste brskalnika, kakor tudi od verzije posameznega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Preprečitev vseh piškotkov ima lahko negativen vpliv na uporabnost naše spletne strani. Če preprečite piškotke, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti naše spletne strani.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko, izključno za lastne potrebe, razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število ter tako izboljšujemo delovanje spletne strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Iz spodnje tabele je razvidno, katere piškotke uporabljamo, kakšna je njihova veljavnost in kakšen je njihov namen:

Ime piškotka

Veljavnost

Namen

__stripe_mid

 

Trajni (1leto)

Ta piškotek je potreben za transakcije s kreditnimi karticami na spletnem mestu. Storitev ponuja Strip e.com, ki omogoča spletne transakcije brez shranjevanja podatkov o kreditni kartici.

 

__stripe_sid

Trajni

(1 dan)

Ta piškotek je potreben za transakcije s kreditnimi karticami na spletnem mestu. Storitev zagotavlja

Stripe.com, ki omogoča spletne transakcije brez shranjevanja podatkov o kreditni kartici.

 

https://q.stripe.com/

 

Sejni

Ta piškotek je potreben za transakcije s kreditnimi karticami na spletnem mestu. Storitev ponuja Stripe.com, ki omogoča spletne transakcije brez shranjevanja podatkov o kreditni kartici.

m

Trajni

(2 leti)

Določa napravo, ki se uporablja za dostop do spletnega mesta. To omogoča ustrezno oblikovanje spletnega mesta.

 

PH_HPXY_CHECK

Sejni

Uporablja se za odkrivanje in preprečevanje napadov na spletno mesto.

wc_cart_created

sejni

Potrebno za funkcionalnost nakupovalne košarice na spletnem mestu.

wc_cart_hash_#

Trajni

Potrebno za funkcionalnost nakupovalne košarice na spletnem mestu.

userSession

Trajni

(1 leto)

Uporablja se v povezavi s pojavnimi vprašalniki spletnega mesta in sporočila. Podatki se uporabljajo za statistične ali tržne namene.

_gat_gtag_UA_184595271_1

trajni

To je piškotek Google Analytics, ki nam zagotavlja podatke o edinstvenih obiskih brskalnika na našem spletnem mestu.

moove_gdpr_popup

trajni

Ko je ta piškotek omogočen, se ti piškotki uporabljajo za shranjevanje nastavitev piškotkov.

_gid

Trajni

Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani

 

_ga

Trajni

Spremljanje statistike ogledov in posodobljenega stanja na spletni strani

 

shopmagic_visitor_c334bcad0fe9f9117ee909009571765c

trajni

Ta piškotek določa naša sledilna koda za obiskovalce in potencialne stranke.