Splošni pogoji

S Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med Trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine zavezujejo kupca, od trenutka, ko vstopi v spletno trgovino. Šteje se, da je kupec z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjen s celotno vsebino splošnih pogojev in je v splošne pogoje privolili brez omejitev.

N.K.N. d.o.o. in njegov naslov: N.K.N. d.o.o., Štihova ulica 13, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Podjetje je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost (DDV).

V spletni trgovini www.numerology-code.com lahko kupujejo registrirani uporabniki. Z registracijo v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in ga povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je polnoletna, polno poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.

2. Dostopnost informacij

N.K.N. se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti trgovca (ime in sedež družbe);
 • kontaktni podatki, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s trgovcem (elektronska pošta, telefon);
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • informacije o načinu plačila;
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • informacije o možnostih in stroških vračil izdelkov;
 • informacije o postopku s pritožbe uporabnika.

3. Ponudba izdelkov, popusti, akcije in posebne ponudbe

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja, zato lahko pride tudi do napak. Prosimo, da nas o njih obvestite preko elektronskega naslova: info@numerology-code.com. 

Potrudili se bomo, da jih bomo čim hitreje odpravili.

4. Načini plačil in dostava

Informacije o načinih plačil in dostavi blaga so del Splošnih pogojev poslovanja in so podrobneje opredeljeni tukaj:

Podjetje N.K.N. d.o.o. omogoča naslednje oblike plačila:

 • Plačilo po povzetju (kupec poravna stroške kupnine ob prevzemu paketa z gotovino ali plačilno kartico – izjema je osebni prevzem paketa, kjer te način plačila ni mogoč);
 • Plačilo s plačilnimi karticami poteka preko plačilnega sistema Stripe. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100% zagotovljena. Stripe zagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačevanje je mogoče z naslednjimi karticami: Mastercard, Visa, America Express, Discover, Diners, JCB in Maestro (če plačnikova plačilna kartica Maestro to omogoča);
 • Plačilo s PayPal-om ali plačilo s kreditnimi karticami preko PayPal spletnega sistema, ki omogoča varno plačevanje s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Maestro in American Express). Kupcu za uporabo kreditnih kartic ni potrebno ustvariti PayPal uporabniškega računa. Plačilni sistem PayPal velja za enega najbolj varnih plačilnih sistemov na svetu.
 • Plačilo na TRR

Naročene storitve lahko plačate tudi preko TRR računa (transakcijskega računa).

Plačilo se opravi preko UPN plačilnega naloga. Z njim lahko plačate fizično na poslovalnicah bank ali na pošti Slovenije, ravno tako tudi preko spletnih bank (DH net, SKB Net, NLB Klik, Aba Net itd…)

Pri plačilu je potrebno navesti plačnika, prejemnika, TRR prejemnika ter sklic oz. referenco plačila. Uporabite spodaj navedene podatke.

5. Odprema in dostava

Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12.00 ure bodo odpremljena (obdelana in oddana dostavni službi) isti dan. Naročila, oddana v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana prvi naslednji delovni dan.

V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši od opredeljenega, bomo kupca o tem pravočasno obvestili.

6. Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih in vsebujejo DDV (davek na dodano vrednost), razen če je navedeno drugače. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave.

Cena izdelka (ali izdelkov), vrednost DDV-ja in strošek dostave so uporabniku (kupcu) razvidni v nakupovalni košarici pred zaključkom naročila.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kljub naporom, da bi N.K.N. zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo N.K.N. kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

7. Varnost

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.

N.K.N. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. N.K.N. v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbijo pooblaščeni spletni sistemi. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o plačilnih karticah se ne shranjujejo na strežniku trgovca.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

8. Politika zasebnosti

Del Splošnih pogojev poslovanja je tudi Politika zasebnosti.

9. Odgovornost

N.K.N. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da N.K.N. ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo N.K.N. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila.

Čeprav se N.K.N. trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

10. Pritožbe, spori in uporaba prava

N.K.N. spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. N.K.N. ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže po elektronski pošti. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne preko elektronske pošte: info@numerology-code.com

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

N.K.N. bo v 5 (petih) delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. N.K.N. si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med trgovcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno sodišče v Ljubljani. N.K.N. in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

10.1. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

N.K.N skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna trgovina, www.numerology-code.com, kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno prodajo na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Ljubljana, 24.1.2024