Niti prestopnega leta 2024 v izložbi

Loading

Kaj naj napišem v svoji prvi kolumni, da bodo besede imele smisel in boste prepoznali potovanje prestopnega leta tudi v sebi? Današnji dan je poseben za mene. Prepletle so se vse tiste niti preteklosti, ki so bile vedno posebne, s svojim odsevom, kjer je svetloba, ki je padala na njih vedno bila tam, ko sem jo potrebovala, bile so tudi raztrgane, komaj sešite, prekratke, predolge ali ravno prave dolžine, nekje pozabljene in spet najdene, v vseh barvah, pomembne v obdobjih, kjer so moji koraki ustvarjali izložbo. Pravzaprav so skozi vsa leta šivale mojo zgodbo. Verjamem, da se to dogaja tudi vam, ko morda prav danes ali v teh dneh stojite na svojem velikem križišču življenja in se vam pretekle niti združujejo v klobčič, ki ste ga toliko časa nosili s seboj. Klobčič, ki bo lahko zašil vašo najlepšo zgodbo.

Prestopno leto in njegova moč

Prestopno leto je tu. Leto, v katerem bodo niti imele pomembno vlogo. Leto usode. Leto, v katerem boste preko vseh niti dogodkov, zgodb, odločitev, oseb in dejanj imeli svojo izložbo življenja. Leto, ki bo določilo. Leto, ki bo močno usmerilo luči v vas, ko bo vaša izložba to potrebovala. Leto, ko boste v svoji izložbi zasijali in ljudje se bodo ustavljali, se med seboj pogovarjali, se srečevali pred njo, vas opazovali, se spraševali, morda bodo nekoliko zavistni nad vašo izložbo, vendar veste, samo vi boste vedeli, kaj vse ste morali za to narediti. Ker ne glede na vso okolico, glasove, dotike, prijateljske, dobronamerne, ljubeče in tiste nasprotne temu, ste na koncu pred otvoritvijo sami VI in vaš utrip.

Tkane niti preteklosti: Ustvarjanje vaše življenjske izložbe

Zdaj izbirate prostor, barve, odtenke, pozicijo, material, drobne malenkosti, velike kose, ki jih boste uskladili z njo. Pobirali boste iz preteklosti najlepše kose, jih morda preuredili. Iz preteklosti bodo tudi nekatere niti, ki bodo na vas šivale tisto nepozabno zgodbo, ki ste jo nekoč nekje v svoji glavi videli, postavili, se v njej prepoznali. Iz preteklosti ste se naučili, kaj vaša izložba potrebuje, da bo najlepša, ker so vas izkušnje naučile. Ljudje, s katerimi ste se srečevali za krajše ali daljše obdobje. Ljudje, ki so ostali. Predmeti, ki imajo še vedno vašo pozornost. Občutki, spomini, pogledi nazaj, misli, nostalgija in pogum. V sedanjosti boste v izložbi naredili prostor za preteklost in prihodnost. Kot tisti prehod, ki mu dodajte najmogočnejšo barvo življenja. Ker niti preteklosti na vseh vaših poteh so dovolj dolge, da tudi vam sešijejo tisto nepozabno zgodbo.

Vi, v svoji najlepši izložbi življenja, je vaša zgodba prestopnega leta 2024.